fbpx

Muğla Şemsiye

Şemsiye Evi Logo - Büyük

Muğla Şemsiye

Muğla Bahçe Şemsiyesi

Muğla Şemsiye olarak imalatını yaptığımız şemsiye ve şemsiye yedek parçalarının Muğla iline sorunsuz bir şekilde gönderimi yapmaktayız. Şemsiye Evi kaliteli ve yenilikçi üretim anlayışıyla şemsiye imalatı sektörünün önde gelen firmaları arasında haklı yere sahiptir. 35 yılı aşkın tecrübemiz, büyümek ve her zaman daha iyisini yapma çabalarımız ulusal ve uluslararası pazarda sektörün önde gelen şemsiye imalatçılarından biri olarak isim yapmamızı sağlamıştır. Bize Türkiye’nin her yerinden 444 1 431 numaralı telefonlarımızdan ulaşarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Aşağıdaki ürün modelleri dışında esnek ürün bandımız sayesinde müşteri isteklerine yönelik dış mekan, büyük boy, farklı model ve renklerde bahçe şemsiyesi imalatı yapabilmekteyiz.

Muğla Bahçe Şemsiyesi
Muğla Havuz Şemsiyesi
Muğla Cafe Şemsiyesi
Muğla Kafe Şemsiyesi
Muğla Deniz Şemsiyesi
Muğla Dış Mekan Şemsiye
Muğla Garantili Şemsiye
Muğla Güneş Şemsiyesi
Muğla Şemsiye İmalat
Muğla Şemsiye İmalatı
Muğla Şemsiye İmalatçısı
Muğla Büyük Şemsiye
Muğla Çift Açılır Şemsiye
Muğla Kaliteli Şemsiye
Muğla Kare Şemsiye
Muğla Katlanır Şemsiye
Muğla Klimalı Şemsiye
Muğla Lokanta Şemsiyesi
Muğla Restaurant Şemsiyesi
Muğla Lamba Şemsiye
Muğla Lüks Şemsiye
Muğla Marka Şemsiye
Muğla Mega Şemsiye
Muğla Otel Şemsiyesi
Muğla Parasol Şemsiye
Muğla Plaj Şemsiyesi
Muğla Restoran Şemsiye
Muğla Şeffaf Şemsiye
Muğla Teleskopik Şemsiye
Muğla Teras Şemsiyesi
Muğla Toptan Şemsiye
Muğla Şemsiye Üreticisi
Muğla Yandan Direkli Şemsiye
Muğla Yandan Açılır Şemsiye
Muğla Şemsiye Yedek Parçası
Muğla Vale Şemsiye
Muğla Vip Şemsiye
Muğla Yağmur Şemsiyesi
Muğla Yandan Direkli Şemsiye
Muğla Yandan Gövdeli Şemsiye

Muğla Tarihçesi;

Muğla ili, Antikçağ’da Karia olarak bilinen bölgenin sınırları içinde kalmaktadır. Kentin adı, 1889 Aydın Vilayet Salnamesi’nde “Mobella” olarak geçmektedir.

Yerleşim tarihi M.Ö. 3000’lerdeki Doğu Yunanistan ile Batı Anadolu kıyıları arasındaki karşılıklı göç hareketleriyle başlamaktadır. Bölgedeki ikinci büyük göç olayı M.Ö. 12. yüzyıl başlarındadır. Muğla bölgesine hâkim olan Karialılardan sonra M.Ö. 1200’lerde gelen kolonistlerin egemenliği görülür. Daha sonra Pers, Makedonya egemenliğine giren bölge Büyük İskender’in ölümüyle sırasıyla Seleukosların, Rodos Krallığı’nın, Roma ve Bizans İmparatorluklarının egemenliğine girmiştir.

1261 yılından sonra Menteşe Beyliğiyle Türklerin eline geçen Muğla, Yıldırım Bayezid zamanında Osmanlıların egemenliğine geçmiş ve sancak yapılarak, Anadolu Eyaleti’ne bağlanmıştır.

Karayolu: İl merkezinden her biri ayrı tarihi ve turistik özelliklere sahip ilçelerine, komşu iller ile diğer illere ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır. Karayolundan İzmir, Ankara, İstanbul otobüs seferleri ile ulaşılmaktadır. Diğer ilçelere ve kentiçi ulaşım minibüslerle yapılmaktadır.

Otogar Tel : (+90-252) 212 61 30

Demiryolu: Muğla ili sınırları içinde demiryolu ulaşımı bulunmaz.

Denizyolu: Fethiye, Bodrum, Marmaris, Datça ilçeleri arasında feribot seferleri de yapılır. Güllük, Gökova, Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Datça en önemli ihracat limanlarımızdandır.

Havayolu: Havayolu ulaşımı için Bodrum ve Dalaman Havalimanları kullanılabilir.

Dalaman Havalimanı Tel :(+90-252) 792 52 91

Bodrum Havalimanı Tel :(+90-252) 523 01 29

Bodrum Havalimanı Tel :(+90-252) 692 54 99

Muğla Kültür ve Turizm Bölgeleri;

Marmaris Milli Parkı

Yer: Milli Park alanı Muğla ili, Marmaris ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır.

Ulaşım: Milli Park Muğla iline 6 km mesafede olup 550 ve 400 nolu devlet karayolu ile ulaşılmaktadır. Ayrıca deniz ulaşım imkanlarına da sahiptir.

Özelliği: Sahanın jeolojik yapısı , genel olarak magmatik ve kalker kayaçları ile alüvyon ve yamaç molozlarından oluşmuştur. Kuzey -Batısında mostra veren kretase yaşlı magmatik kayaların okside olması kızıl renkli görünümlere yol açmıştır. Kalkerler ise sahanın doğusunda geniş mostra verirler. Kalker Mostralarının batı kısmı tabakalı , doğu kısmı ise masif durumdadır.

Milli Parkın orman formasyonu kızılçam(Pinus Brutia)oluşturmaktadır. Bununla birlikte endemik bir tür olan sığla ağacı sahanın belirli bölgelerinde yayılım gösterir.Sığla ağaçları, derin nemli ve ağır topraklı taban arazilerinden yetişir. Vadi içerisinde ise kızılçam ,meşe,çınar ve kızılağaç farklı karışık ve etkileyici peyzaj değerlerini sunar.Ayrıca pırnal meşesi,kemes meşesi, yabani zeytin, kocayemiş, tesbih, sumak, keçiboynuzu, melengiç, zakkum ve defne gibi ağaçcık formlu Akdeniz bitkileri de Milli Park alanında geniş yayılış alanları gösterirler.

Saha Yaban Hayatı zenginlik içermekte olup özellikle Marmaris -Köyceğiz arasında bulunan ve nesli tükenme tehlikesi bulunan yaban keçilerinin yanı sıra ayı, karakulak,tilki, sincap,gelincik vb. memeli hayvanlara da rastlanmaktadır.

Milli Park sahasında;antik Physkos kenti(Marmaris),Amos(Hisarönü)kenti yer almakta olup, antik çağda bu bölge Karia Bölgesi olarak tanımlanmaktadır. Burada Rhodos kolonisi izleri görülmektedir. Amos da bir tiyatro,tapınak ve bazı heykel kaidelerine rastlanmaktadır. Bir Karia kenti olan Amos`un etrafı aynı dönemden kalma bir sur duvarı ile çevrilidir. Physkos antik kenti ise Hellenistik çağda inşa edilmiş sur duvarları yer alır.

Görülebilecek Yerler: Milli Park sahası içerisinde bakir kıyılar, flora ve fauna açısından zenginliği ile başta Cennet Adası ve diğer adalar görülmeye değer. Ayrıca bitki zenginliği ile peyzaj değerleri yüksek olan vadi boyları da ziyaretçilere doyumsuz görüntüler sunar.

Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Yöreye gelen ve doğa içerisinde bulunmaktan zevk duyan ziyaretçiler için sahil boylarında günübirlik ve kamp alanları mevcuttur. Marmaris , İçmeler yerleşim alanları tatil bölgesi Milli Parkın ziyaretçilerine konaklama imkanı sunmaktadır.

Saklıkent Milli Parkı

Yeri: Saklıkent Milli Parkı Muğla ili Fethiye ilçesi ile Antalya ili Kaş ilçesi sınırları içerisinde, Eşen çayının bir kolu üzerinde yer almaktadır.

Ulaşım: Saklıkent`e ,güneyden Kalkan-Yeşilova yol ayrımından Palamut köyü ile kuzeyden Kemer yolu ile ulaşılmaktadır.

Özelliği: Milli Parkın ana özelliğini, 1000-1100 m. yüzeyi içerisinde gelişen ve oldukça dik vadi yamaçlarına sahip Saklıkent Kanyonu oluşturulmaktadır. Kanyon iki havza arasında uzanan Antesedan bir özellik sunmaktadır.

Yöredeki irili ufaklı kanyonların meydana gelmesinde tektonik emarelerin yanında kast oluşumunda önemli rol oynadığı görülmektedir. Özellikle Saklıkent Kanyonu içerisinde , bazı kesimlerin, karstik tünellerin çökmesi sonucu , kanyonun oluşumuna katkıda bulunduğu gözlenmektedir. Bu tür yerler vadi yamaçlarının birbirine doğru hafif ters şekilde eğimlendikleri ve tabanda önemli oranda enkaz deposunun varlığı ile vadinin diğer kesimlerinden ayrılırlar.

Yöre tektonik kontrollü bir jeomorfolojik gelişimine sahip olup, özellikle düşey yönlü tektonizma Saklıkent kanyonunda gelişme seyrini etkilemiş ve bugünkü görünümünü almasında Litelojik yapıya önemli ölçüde yardımcı olmuştur.

Milli Park alanında Orman Formasyonu kızılçam(Pinus Brutia),karaçam(Pinus Nigra) ve sedir (Cedrus Libani) meydana gelmektedir. Bunlar sahadaki jeomorfolojik basamaklarında bulunduğu yükseltiye göre sırasıyla maki,kızılçam,karaçam,ve sedir yer alır. Kanyon girişine yakın kesimlerde kızılçam yaygınlık gösterirken , özellikle Milli Parkın güneydoğu kesiminde 1000 m.nin üzerinde ki zonlarda karaçam, Dumanlıdağ ve yakın çevresinde ise anıt niteliğinde sedirler etkileyici görüntüler sunar. Ayrıca Aktez yaylasının güneydoğu kesimi , soğanlı bitkilerin (Sıklemenlerin)endemik olarak yerleştikleri ve yetiştikleri sahadır.

Görülebilecek Yerler: Milli Park sahasında; Milli Parka ismini veren ve ziyaretçileri vahşi yapısıyla çeken Saklıkent Kanyonu görülmeye değerdir. Ayrıca Milli Park yüksek rakımlı bölgelerinde yer alan yayla gelişimleri hem sosyal-kültürel yaşam şekilleri ile hem de doğal güzellikleri ile ziyaretçilere doğanın sunduğu eşsiz değerleri oluştururlar. Dumanlıdağ mevkii gerek anıt niteliğindeki sedir ağaçlarının etkisini bırakması gerekse denize açılan etkileyici manzara seyir noktası olması sebebiyle ziyaretçilerin mutlak uğraması gerekli noktalardır.

Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Fethiye ilçe merkezi ile Kaş ilçe merkezinde konaklama yapılabilir. Milli Park sahasında yer alan yayla yerleşimlerin de ise görüşmeler yapılarak konaklama sağlanabilir. Aynı Milli Park mahalli Teşkilatının uygun gördüğü sahalarda geçici olarak çadır ve karavanla konaklama yapılabilir.

Kıdrak Tabiat Parkı

Yeri: Ege bölgesinde Muğla ili, Fethiye ilçesi sınırları içerisindedir.

Ulaşım: Parka 400 nolu Devlet Karayolu ile ulaşılmaktadır. Tabiat Parkı Muğla`ya 128 km. uzaklıktadır.

Özelliği: Kıyıların olağanüstü manzara güzelliklerine, jeolojik ve jeomorfolojik özelliklerine, bakir flora ve faunasına, su sporları yapmaya elverişli deniz potansiyeline ve üstün rekreasyonel değerlere sahip olması nedeniyle 950 hektarlık bölümü 1983 yılında Tabiat Parkı olarak ayrılmıştır.

Kızıl çamların hakim olduğu alanda mersin, meneviş, keçiboynuzu ve makiler yer almaktadır.

Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Nisan-Aralık ayları arası ziyaret için en uygun dönemdir. Ziyaretçiler her türlü deniz aktivitelerine katılabilir, günübirlik piknik yapabilirler.Tabiat Parrkı içerisinde geceleme tesisleri bulunmaktadır.

Söğüt Köyü Çınarı

Yeri: Muğla, Marmaris

Özelliği: 50 yaşında, 35 m. boyunda 2.7 m.çap ve 8. 90 m. çevre genişliğinde çınar ağacı.

Tesis Tarihi: 21.02.1995

Muğla-Bayır Servi Ağacı

Yeri: Muğla, Marmaris

Özelliği: 250 yaşında, 30 m. boyunda 1.80 m.çap ve 5.65 m. çevre genişliğinde servi ağacı.

Tesis Tarihi: 21.02.1995

Muğla-Bayır Çınarı

Yeri: Muğla, Marmaris

300 yaşında, 30 m. boyunda 2.67 m.çap ve 8.38 m. çevre genişliğinde çınar ağacı.

Tesis Tarihi: 21.02.1995

Muğla-Ulu Meşe

Yeri: Muğla, Fethiye

Özelliği: 25 m. boyunda 1.42 m.çap ve 4.25 m. çevre genişliğinde meşe ağacı.

Tesis Tarihi: 21.02.1995

Muğla-Bitez Yalısı Zeytin Ağacı

Yeri: Muğla, Milas

Özelliği: 300 yaşında, 3,5 m boyunda, 2 m çap ve 7.6 m çevre genişliğinde zeytin ağacı.

Tesis Tarihi: 29.09.1995

Sırtlan Dağı Tabiatı Koruma Alanı

Konumu: Ege Bölgesinde, Muğla ili, Milas ilçesi -Meşelik köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Saha 760 Ha. alanı kaplamaktadır.

Ulaşım: Saha Milas`a 23 km., Bodrum`a 25 km., Muğla`ya 81 km. mesafededir.

Özellikleri: Ülkemizde az rastlanır bir tür olan Halep Çamının (Pinus halepensis) nadir bir orman ekosistemi oluşu, zengin bir yaban hayatı potansiyeline sahip bulunuşu özelliklerini oluşturmaktadır.

Sahada Halep Çamı (Pinus halepensis) başta olmak üzere Kızılçam (Pinus brutia), Sakızağacı (Pistacia lentiscus), Pırnal Meşesi (Quercus ilex), Yaban Zeytini (Olea oleaster), Akça-kesme (Phillyrec media), Defne (Laurus nobilis), Laden (Cistus salviifolius), Dağ Çileği (Fragaria vesca), Ardıç (Suniperus nana) bulunmaktadır. Başlıca hayvan türleri ; memeliler, tilki, çakal, yaban domuzu, tavşan, kirpi, kuşlar; keklik, su tavuğu ve kara tavuktur.

Bu gönderiyi paylaş